Resor

Res till Tokyo – staden som aldrig sover

Japans huvudstad Tokyo är ibland kallad ”staden som aldrig sover” och detta stämmer faktiskt förvånansvärt bra! I Tokyo är det svårt att ha tråkigt, det finns enormt många sevärdheter och saker att göra. Att hinna med dem alla är inte vettigt att föresätta sig, utan man får helt enkelt försöka sålla och prioritera, hur svårt det än kan tyckas.

Är man sugen på att shoppa, så är stadsdelen Harajuku ett riktigt Mecka. Här kan du spana in trendiga saker att köpa, men halva nöjet är många gånger att bara studera klientelet som ofta håller till i dessa kvarter. Många mode- och trendmedvetna japaner väljer att hålla till i dessa kvarter, och det har gjort stråket till ett vattenhål för streetstyle-fotografer. Vill du ha inspiration för din nästa dagens outfit är det utan tvekan hit du ska åka!

Även om Tokyo är känt för sin tekniskt avancerade samhälle och teknikvurm i stort, så betyder inte detta att staden är ”modern” på det sättet vi är vana vid att saker och ting ”är moderna”. Här är det till exempel helt ok – till och med ett uttryck för gillande – att sörpla i sig sin soppa. På vissa ställen är det dessutom tillåtet att röka inomhus men inte utomhus. Bakvänt, skulle du kanske säga – men dem i Tokyo hade säkerligen sagt exakt samma sak om oss och våra sedvänjor!

Upplev kulturen i London

Vill man inte slå på riktigt så stor rese-trumma som ända till Tokyo, så kanske en weekend till London kan vara en bra idé? I denna stad finns fantastiskt mycket att uppleva, både för stora och små plånböcker! Allt ifrån att besöka något av staden många museer, till att shoppa loss – för här finns fyndmöjligheter i både lyx och budgetklass! På Camden Market finns en uppsjö av second hand-butiker och dessutom chans till att hitta något riktigt unikt på marknaden. Vill man spendera stort, finns bland annat det anrika varuhuset Harrods eller Liberty att besöka, om inte annat så för att njuta av den vackra byggnaden…

Det finns massvis med platser som väntar på just dig! Det behöver faktiskt inte alltid vara oöverkomligt dyrt att resa, det hela beror på vart du helst vill, hur väl du planerar, och hur just du vill prioritera.